En undersøgelse af master-studerendes oplevelse af et tværfaglige læringsforløb
Nøgleord:
tværfaglighed, læringsforløb, pædagogisk redskab, innovation, projektudvikling, masterkursus, bergebResumé
Denne opgave har fokus på tværfaglighed som bærende pædagogisk redskab på masterkurset ”Stedets betydning – innovation og projektudvikling’. Masteruddannelse i landskab og planlægning består af 4 forskellige grene, med hvert deres fokus (1. landistriktsudvikling, 2. landskabsforvaltning, 3. friluftsliv og 4. naturbaseret terapi og sundhedsfremme). En masteruddannelse, skal ifølge studieordningen indeholde to tværgående moduler hvor studerende fra alle grene samles på et hold (Det Natur og Biovidenskabelige Fakultet & Københavns Universitet, 2016; Forsknings og Uddannelsesministeriet, 2009). Der optages studerende, der ud over relevant uddannelse (fx professionsbachelor) har mindst to års erhvervserfaring. I de seneste 4 år ikke er oprettet fagmodul-kurser inden for gren et, to og tre pga. for få tilmeldte. Da det tværfaglige modul ”Stedets betydning - innovation og projektudvikling”, som er fokus for denne opgave, startede i januar 2017, bestod det således kun af studerende fra kurset ’Naturbaseret terapi og sundhedsfremme’ som typisk har en sundhedsfaglig baggrund. Dermed var der reelt ikke mulighed for at oprettelse af tværfagligt sammensatte arbejdsgrupper, og intentionen med at afvikle et tværfagligt modul blev udfordret.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Fra og med årgang 19 (2023) er artikler udgivet i IUSTL udgivet med Creative Commons Navngivelse –Ikke-kommerciel (by-nc) licens. Redaktionen kan godkende andre Creative Commons Licencer for enkelte artikler, hvis forfatteren har anmodet om det.
Artikler i årgangene 1-18 er ikke udgivet under Creative Commons licens. I disse udgivelser tilfalder alle rettigheder forfatteren. Det betyder, at læsere kan downloade, læse og linke til artiklerne, men de kan ikke genudgive artiklerne. Forfatterne kan uploade deres artikler i et institutionsrepositiry som led i en grøn open access politik.