Kærlighed og væren
DOI:
https://doi.org/10.7146/sl.v0i44.299Nøgleord:
Litteratur,Resumé
At selvforståelse må gå vejen gennem fremmederfaringer som dens negative fremdrift – dvs. gennem det, der ikke går uproblematisk i ét med JEG og MIG – er en grundtanke, som den tyske tænker G. W. F. Hegel for alvor gav en bevidsthedsfænomenologisk ramme. Mere jordnært – og så netop alligevel ikke – er det tillige en model for de grænseoverskridende erfaringer, som sproglige væsener kan gøre sig i kærligheden, mener Benjamin Boysen i artiklen Kærlighed og væren. Men kærligheden er også ”et forsøg på at assimilere den andens fremmedhed, at besidde den anden som et frit subjekt, og at være sig selv og den anden på én og samme tid.” Det er kærlighedens paradokser og disses artikulation i såvel psykoanalytiske som filosofiske og litterære værker, der har Boysens overvejende interesse.Downloads
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Ophavsretten til artiklerne i Slagmark deles mellem forfatter og Forlaget Slagmark.
Artikler og tekstmateriale publiceret i Slagmark må citeres, downloades og videresendes for ikke-kommerciel brug, under forudsætning af normal akademisk reference til forfatter(e) samt tidsskrift, årgang, nummer og sider.
Brug og distribution af tekstmateriale både i form af papirkopier og elektroniske kopier, til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern brug er tilladt efter aftale med Copydan Tekst & Node. Brugen skal ske inden for aftalens rammer.
Artikler og tekster må kun genudgives med eksplicit tilladelse fra forfatter(e) og tidsskriftet med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.