Menneskerettighedernes fremmarch efter 1945 - konsekvenser for moderne menneskesyn, demokrati- og retsfilosofi
DOI:
https://doi.org/10.7146/sl.v0i30.157Nøgleord:
Menneskerettigheder, pluralisme, retsfilosofi, kontekstuel idealisme, hermeneutik,Resumé
På baggrund af en redegørelse for menneskerettighedernes idéhistorie forklarer Rytter, hvorfor deres udbredelse siden 1945 ikke betyder retslig ensretning, men tværtimod må forstås i et pluralistisk perspektiv. Menneskerettighederne udvikles og håndhæves nemlig selvstændigt inden for forskellige normsystemer og af forskellige aktører. Denne indsigt perspektiveres i forhold til retsfilosofiens aktuelle – og noget forsinkede – opgør med det naturvidenskabelige, empiriske erkendelsesideal.Downloads
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Ophavsretten til artiklerne i Slagmark deles mellem forfatter og Forlaget Slagmark.
Artikler og tekstmateriale publiceret i Slagmark må citeres, downloades og videresendes for ikke-kommerciel brug, under forudsætning af normal akademisk reference til forfatter(e) samt tidsskrift, årgang, nummer og sider.
Brug og distribution af tekstmateriale både i form af papirkopier og elektroniske kopier, til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern brug er tilladt efter aftale med Copydan Tekst & Node. Brugen skal ske inden for aftalens rammer.
Artikler og tekster må kun genudgives med eksplicit tilladelse fra forfatter(e) og tidsskriftet med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.