Bedre brug af de globale biologiske ressourcer kan give stor effekt – en overset mulighed for reduktion af CO2, øget sundhed, mindsket biodiversitets tab, lokal jobskabelse og forbedrede levevilkår i Afrika og andre lav- og mellemindkomstlande
DOI:
https://doi.org/10.7146/samfundsokonomen.v2024i2.145281Resumé
I den internationale klimadebat medtages ikke det store uudnyttede spild af biologiske ressourcer, der er i landbrug og fødevareproduktion. Alt det, der nu spildes, udgør et kæmpe potentiale for klima, biodiversitet og mere mad til en voksende global befolkning; især vigtigt de steder, hvor fødevareproduktion trues af klimaforandringer.
Downloads
Publiceret
2024-05-13
Citation/Eksport
Lange, L. (2024) “Bedre brug af de globale biologiske ressourcer kan give stor effekt – en overset mulighed for reduktion af CO2, øget sundhed, mindsket biodiversitets tab, lokal jobskabelse og forbedrede levevilkår i Afrika og andre lav- og mellemindkomstlande”, Samfundsøkonomen, 2024(2), s. 72–80. doi: 10.7146/samfundsokonomen.v2024i2.145281.
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
*Tidsskriftet Samfundsøkonomen er et open access tidsskrift, og alle artikler udgivet af Samfundsøkonomen er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-IngenBearbejdelse 4.0 International Licens, CC BY-NC-ND.