Bedre brug af de globale biologiske ressourcer kan give stor effekt – en overset mulighed for reduktion af CO2, øget sundhed, mindsket biodiversitets tab, lokal jobskabelse og forbedrede levevilkår i Afrika og andre lav- og mellemindkomstlande

Forfattere

  • Lene Lange

DOI:

https://doi.org/10.7146/samfundsokonomen.v2024i2.145281

Resumé

I den internationale klimadebat medtages ikke det store uudnyttede spild af biologiske ressourcer, der er i landbrug og fødevareproduktion. Alt det, der nu spildes, udgør et kæmpe potentiale for klima, biodiversitet og mere mad til en voksende global befolkning; især vigtigt de steder, hvor fødevareproduktion trues af klimaforandringer.

Forfatterbiografi

Lene Lange

Professor (f), ph.d. & dr.scient., ”LL-BioEconomy”

Downloads

Publiceret

2024-05-13

Citation/Eksport

Lange, L. (2024) “Bedre brug af de globale biologiske ressourcer kan give stor effekt – en overset mulighed for reduktion af CO2, øget sundhed, mindsket biodiversitets tab, lokal jobskabelse og forbedrede levevilkår i Afrika og andre lav- og mellemindkomstlande”, Samfundsøkonomen, 2024(2), s. 72–80. doi: 10.7146/samfundsokonomen.v2024i2.145281.