Fra klenodie til pisallik

– grovkornede navne på finbrød

Forfattere

  • Inge Lise Pedersen

DOI:

https://doi.org/10.7146/ordogsag.v10.149597

Nøgleord:

Jylland, dialekter, brødnavne

Referencer

Der er hentet materiale til denne artikel fra en lang række ordbøger over standardsprog og dialekter i fortid og nutid, dels fra Norden, dels

fra Tyskland og Holland samt Friesland, foruden hvad vi kan byde på i Institut for dansk Dialektforsknings samlinger.

Skulle man få lyst til at prøve nogle af de gamle opskrifter er der en genvej, idet der i 70erne er udkommet en række historiske kogebøger

ved Else-Marie Boyhus, og hun har adskillige gamle opskrifter på klejner og andre bakkelser i bindet med “Traditionsrige retter” fra 1975.

For Sønderjyllands vedkommende kan man finde en del i “Sønderjysk Koge- og Bagebog” af Inge Adriansen og Marie Bøgvad fra 1973.

Der er også kommet en del andre bøger med såkaldt gamle opskrifter, men i mange tilfælde er der pillet for meget ved opskrifterne til at

de giver et ordentligt udtryk for den ældre madkultur

Downloads

Publiceret

01.12.1990

Nummer

Sektion

Artikler (ukendt bedømmelse)