Fra klenodie til pisallik
– grovkornede navne på finbrød
DOI:
https://doi.org/10.7146/ordogsag.v10.149597Nøgleord:
Jylland, dialekter, brødnavneReferencer
Der er hentet materiale til denne artikel fra en lang række ordbøger over standardsprog og dialekter i fortid og nutid, dels fra Norden, dels
fra Tyskland og Holland samt Friesland, foruden hvad vi kan byde på i Institut for dansk Dialektforsknings samlinger.
Skulle man få lyst til at prøve nogle af de gamle opskrifter er der en genvej, idet der i 70erne er udkommet en række historiske kogebøger
ved Else-Marie Boyhus, og hun har adskillige gamle opskrifter på klejner og andre bakkelser i bindet med “Traditionsrige retter” fra 1975.
For Sønderjyllands vedkommende kan man finde en del i “Sønderjysk Koge- og Bagebog” af Inge Adriansen og Marie Bøgvad fra 1973.
Der er også kommet en del andre bøger med såkaldt gamle opskrifter, men i mange tilfælde er der pillet for meget ved opskrifterne til at
de giver et ordentligt udtryk for den ældre madkultur
Downloads
Publiceret
Nummer
Sektion
Licens
Dette værk er under følgende licens Creative Commons Navngivelse (by).
Artikler i Ord & Sag nummer 1-42 må læses, downloades og linkes til.
I Ord & Sag nummer 43 og frem er artiklerne udgivet under en CC-BY-licens.