Bringing drumsticks to funerals

Jamming as learning

Forfattere

  • Lars Brinck

DOI:

https://doi.org/10.7146/nu.v40i2.136793

Resumé

Dette etnografisk inspirerede feltstudie an- vender social praksisteori i en analyse af New Orleans jazz og funk musikeres jam som læring. Gennem analyse af deltagerobservation og kvalitative interviews argumenteres for at musikernes deltagelse in kollektivt improvise- rede musikalske praksisser som jam sessions karakteriseres ved en iterativ opdagelse af nye handlemuligheder i forfølgelsen af et ‘fælles tredje’, den gode musik.

Endvidere argumenteres for, at musikernes konstant ændrede deltagelse i jam praksis og udviklingen af selve den improviserede musik ikke kan adskilles og er indbyrdes afhængige.

At lære at jamme argumenteres at være situeret i jamming som social praksis, hvorved læring analyseret som improviseret udvikling af praksis per se fremstår prototypisk.

Afsluttende diskuteres studiets konklusio- ner og disses potentiale for udviklingen af undervisningsmiljøer for rytmisk musik.

Downloads

Publiceret

2023-03-27

Citation/Eksport

Brinck, L. (2023). Bringing drumsticks to funerals: Jamming as learning. Nordiske Udkast, 40(2). https://doi.org/10.7146/nu.v40i2.136793

Nummer

Sektion

Articles