Analog tekst i digital kontekst

Forfattere

  • Maria Schou Nicolaisen Maria Skou Nicolaisen, Cand. Scient. Bibl., European University Institute Library, Firenze (maria.nicolaisen@eui.eu)

DOI:

https://doi.org/10.7146/ntik.v2i3.25967

Resumé

Tekst må til stadighed betragtes som den akademiske verdens primære formidlingsform, hvorfor det synes oplagt at diskutere moderne tekstforståelse i lyset af digitaliseringen, Nedenstående artikel vil fokusere på anvendelse, bearbejdning og produktion af akademisk tekst. Teksten vil tilskrives at have en legitimerende såvel som en strukturerende funktion, hvilket indvirker på læsningen af den pågældende tekst. Den vil proklamere, at traditionelle tekst- og læseformer synes understøttet af digitaliseringen, og diskutere hvordan kvalitativ tekstanalyse stadig har relevans i en digital tidsalder. Formålet med artiklen er, at diskutere hvordan trykkekulturens tekstopsætning og anvendelse sætter forskellige læsetilgange i spil, og hvordan disse tilgange er forenelige med digitaliseringen.

Downloads

Publiceret

2013-09-22

Citation/Eksport

Nicolaisen, M. S. (2013). Analog tekst i digital kontekst. Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab Og Kulturformidling, 2(3), 41–53. https://doi.org/10.7146/ntik.v2i3.25967