Information, misinformation og disinformation : En sprogfilosofisk analyse

Forfattere

  • Sille Obelitz Søe Sille Obelitz Søe, Ph.D Stipendiat Det Informationsvidenskabelige Akademi, Københavns Universitet (xzt721@iva.ku.dk)

DOI:

https://doi.org/10.7146/ntik.v3i1.25959

Resumé

Indenfor især Informationsfilosofi (Philosophy of Information) men også andre dele af filosofien samt informationsvidenskab optræder en tredeling og distinktion mellem begreberne information, misinformation og disinformation. Det lader dog ikke til at disse tre begreber diskuteres i sammenhæng, men altid hver for sig. Dette synes at skabe nogle problemer i forhold til det samlede billede specielt med henblik på informationsbegrebet og forholdet til aktive agenter og deres intentioner. Via en kort gennemgang af synspunkterne fra nogle af de mest prominente navne indenfor Informationsfilosofi, samt et grundigt kig på Grice's begreb om mening, argumenteres der for at de tre begreber information, misinformation og disinformation bør diskuteres, analyseres og defineres i sammenhæng for at skabe et mere kongruent billede.

Downloads

Publiceret

2014-03-21

Citation/Eksport

Søe, S. O. (2014). Information, misinformation og disinformation : En sprogfilosofisk analyse. Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab Og Kulturformidling, 3(1), 21–30. https://doi.org/10.7146/ntik.v3i1.25959