Om tidsskriftet

Fokus og område

Nordiske Studier i Leksikografi er Nordisk Forening for Leksikografis serie af rapporter med redigerede og fagfællebedømte bidrag fra de nordiske konferencer i leksikografi. Konferencerne udgør et centralt forum for udvikling af leksikografien teoretisk og praktisk i Norden, og samler en bred vifte af deltagere fra leksikografien og tilgrænsede discipliner, fx sprogteknologi og lingvistik. Bidragene i Nordiske Studier i Leksikografi afspejler således denne udvikling og behandler aktuelle spørgsmål som fx hvordan sprog og andre former for information kan tilgængeliggøres for almenheden, eller hvordan viden i trykte værker kan bevares og gøres til aktive resurser i elektronisk form. NSL komplementerer Nordisk Forening for Leksikografis tidsskrift LexicoNordica der indeholder dybdeborende tematiske bidrag og en omfattende anmeldelsessektion.

Peer review-proces

Foredragsholdere kan indsende artikler til mulig publicering i NSL efter afholdelsen af konferencerne. Artiklerne behandles af en redaktion og fagfællebedømmes af eksterne bedømmere.

Politik om Open Access

Dette tidsskrift tilbyder øjeblikkelig Open Access til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden.

Tidsskriftshistorik

Nordiske Studier i Leksikografi er Nordisk Forening for Leksikografis serie af rapporter med redigerede og fagfællebedømte bidrag fra de nordiske konferencer i leksikografi. NFL afholdt sin første konference i 1991, og siden er der blevet afholdt konferencer hvert andet år, på skift i alle de nordiske lande. NSL udkokmmer 1-2 år efter konferencens afholdelse.