Kognitiv oplæring i canadiske fængsler

Forfattere

  • Frank J. Porporino
  • Elizabeth A. Fabiano
  • David Robinson

DOI:

https://doi.org/10.7146/ntfk.v78i4.137503

Nøgleord:

Kognitiv oplæring, canadiske fængsler

Resumé

Intet resumé

Forfatterbiografier

Frank J. Porporino

Frank Porporino er generaldirektør for forskning og statistik i Canadas Kriminalforsorg. Han har tidligere som stabsforsker i justitsministeriets sekretariat arbejdet som psykolog i en række føderale institutioner. Han fik sin doktorgrad i klinisk psykologi ved Queen's University, og hans forskning drejer sig for tiden bl.a. om fængselsvold, virkningerne af fængsling og lovovertrædernes måder at klare fængslingen, bedømmelse af risiko og grad af behov, mentale helbredsproblemer og narko- og alkoholmisbrugsmønstre blandt lovovertrædere. Han er endvidere medforfatter til Coping, Behaviour and Adaptation in Prison lnmates (med E. Zamble), Springer-Verlag, 1988.

Elizabeth A. Fabiano

Elizabeth Fabiano er underdirektør for personlig udvikling i Canadas Kriminalforsorgs afdeling for undervisning og personlig udvikling. Hun er ansvarlig for udviklingen og gennemførelsen af Livsfærdighedsprogrammet, og hun er den landsdækkende lærer under det kognitive færdighedsoplæringsprogram. Elizabeth Fabiano er kandidat fra Queen's University i Kingston, Ontario (Bachelor i sociologi) og fra University ofOttawa (magister i anvendt kriminologi). Hun er medforfatter til mange monografier inden for kognitiv bedømmelse, kognitive indgreb og serviceydelser for kvindelige lovovertrædere. Hun er endvidere medforfatter til Time To Think: A Cognitive Model of Delinquency Prevention and Offender Rehabilitation (med R. R. Ross), lnstitute of Social Sciences and Arts, Inc., 1985.

David Robinson

David Robinson er stabsforskningsleder hos Canadas Kriminalforsorgs forsknings- og statistikafdeling. Han har en doktorgrad i psykologi fra Carleton University. Han har skrevet en række publikationer angående bedømmelse og evaluering inden for andre områder af humanitære tjenesteydelser. Han er for tiden beskæftiget med forskningsprojekter vedrørende virkningerne af behandling i kriminalforsorgen.

Downloads

Publiceret

1991-11-29

Citation/Eksport

Porporino, F. J., Fabiano, E. A., & Robinson, D. (1991). Kognitiv oplæring i canadiske fængsler. Nordisk Tidsskrift for Kriminalvidenskab, 78(4), 237–251. https://doi.org/10.7146/ntfk.v78i4.137503

Nummer

Sektion

Artikler