Omkostninger ved hjernesygdomme i Danmark

Forfattere

  • Jes Olesen
  • Patrik Andlin-Sobocki
  • Dorte M. Sestoft
  • Thomas Truelsen
  • Bengt Jönsson

DOI:

https://doi.org/10.7146/samfundsokonomen.v2011i4.140898

Resumé

Formålet med undersøgelsen var at estimere antallet af personer med hjernesygdomme samt de associerede direkte og indirekte udgifter. Arbejdet var del af et pan-europæisk projekt initieret af det Europæiske Hjerne Råd, European Brain Council, hvor medlemmerne er Europæiske organisationer indenfor psykiatri, neurologi, og neurokirurgi, basal neuroforskning, samt europæiske patientorganisationer. Projektet har det formål, at tilvejebringe de bedst mulige estimater for de økonomiske omkostninger ved hjernesygdommene i Europa baseret på den forhåndenværende internationale videnskabelige litteratur. Formålet med nærværende publikation er at præsentere resultater for Danmark og diskutere dem i relation til den nationale videnskabelige litteratur.

Forfatterbiografier

Jes Olesen

Professor, korresponderende forfatter, Neurologisk afdeling, Glostrup Hospital, København

Patrik Andlin-Sobocki

MSc, Stockholm Health Economics, Stockholm & Department of Learning, Informatics, Management and Ethics, Karolinska Institutet, Stockholm

Dorte M. Sestoft

Neurologiske afdeling, Bispebjerg Hospital, København

Thomas Truelsen

Dr.med., Center for Health Economics, Stockholm School of Economics, Stockholm

Bengt Jönsson

Professor, Psykiatrisk afdeling, Frederiksberg Hospital, København

Downloads

Publiceret

2011-01-01

Citation/Eksport

Olesen, J., Andlin-Sobocki, P., Sestoft, D. M., Truelsen, T. og Jönsson, B. (2011) “Omkostninger ved hjernesygdomme i Danmark”, Samfundsøkonomen, 2011(4). doi: 10.7146/samfundsokonomen.v2011i4.140898.