Hvorfor regulering af fødevarespekulation i USA, men ikke i EU?

Forfattere

  • Christina Buhl
  • Daniel Nygaard Jensen
  • Gert Tinggaard Svendsen

DOI:

https://doi.org/10.7146/samfundsokonomen.v2013i3.140853

Resumé

Hvorfor er det lykkedes at indføre en effektiv regulering af fødevarespekulation i USA, men ikke i EU? Vi fi nder, at fødevaresektorens mulighed for vellykket lobbyisme er afhængig af, hvorvidt beslutningsprocessen er åben som i USA eller lukket som i EU.

Forfatterbiografier

Christina Buhl

Stud.scient.pol.,
Institut for Statskundskab
Aarhus Universitet

Daniel Nygaard Jensen

Stud.scient.pol.,
Institut for Statskundskab
Aarhus Universitet

Gert Tinggaard Svendsen

Professor,
Institut for Statskundskab
Aarhus Universitet

Downloads

Publiceret

2013-01-01

Citation/Eksport

Buhl, C., Jensen, D. N. og Svendsen, G. T. (2013) “Hvorfor regulering af fødevarespekulation i USA, men ikke i EU?”, Samfundsøkonomen, 2013(3), s. 28–33. doi: 10.7146/samfundsokonomen.v2013i3.140853.