Køkkenet som identitetsmarkør - Hvad fortæller dit køkken om dig

Forfattere

  • Stine Laurfelt Nielsen

Resumé

Køkkenet er i dag hjemmets omdrejningspunkt. Det er her, vi snakker, skændes, griner, laver mad, laver lektier og generelt bare bruger meget tid. Køkkenet skal udtrykke, hvem vi er, og hvem vi gerne vil være, og er blevet til en vigtig identitetsmarkør i hjemmet. Køkkenet er derfor også blevet et investeringsobjekt, og vi bruger mange penge på at skabe det helt rigtige køkken for os. Dette ved køkkenforhandlerne godt, og de fleste tilbyder derfor også skræddersyede køkkenløsninger, så det bliver tilpasset til det individuelle behov, og man kan få det lige, som man vil have det.

Med udgangspunkt i tre forskellige køkkener fra BoBedre's hjemmeside vil denne opgave påvise, hvordan disse er med til at skabe tre forskellige identiteter. Denne opgaves undersøgelsesfelt handler om: Hvordan kan køkkener signalere identitet, og hvordan indbyder de til at blive brugt?

Downloads

Publiceret

2017-11-28

Citation/Eksport

Nielsen, S. L. (2017). Køkkenet som identitetsmarkør - Hvad fortæller dit køkken om dig. Prototyper – Studier I Design, (2). Hentet fra https://tidsskrift.dk/prototyper/article/view/100734

Nummer

Sektion

Identitet og design