Redaktionelt forord

Forfattere

  • Martin Marcussen

DOI:

https://doi.org/10.7146/okonomi-og-politik.v96i2.140235

Resumé

Det er ikke ligefrem ordet »orden«, der falder én ind med tanke på europæisk og dansk sikkerhed. I allerbredeste forstand er det nærmest blevet normen at tale om, at vi befinder os i en permanent undtagelsestilstand – en permakrise. Et utal af sammenkædede udviklingstendenser – militærkrise, klimakrise, inflationskrise, sundhedskrise, identitetskrise og politisk krise – giver indtrykket af, at verden ikke bare er kompleks men også mere usikker og uforudsigelig end i mands minde.

I dette temanummer udvikles et begrebsapparat, der gør os i stand til at forstå denne »orden«. Vi får indblik i, hvilke relationer, der er opstået mellem øst og vest såvel som på det europæiske kontinent. Vi får også et bud på, hvordan vi bedst kan forstå dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik inden for rammerne af den europæiske og globale sikkerhedsorden. På den måde er temanummeret selv med til at skabe orden – en konceptuel orden – i en ellers forvirret og foruroligende verden.

Forfatterbiografi

Martin Marcussen

Ansvarshavende redaktør for Økonomi & Politik

Downloads

Publiceret

2023-08-29

Citation/Eksport

Marcussen, M. (2023) “Redaktionelt forord”, Økonomi & Politik, 96(2), s. 3–4. doi: 10.7146/okonomi-og-politik.v96i2.140235.