Magasin fra Det Kongelige Bibliotek

Magasin fra Det Kongelige Bibliotek er et videnskabeligt baseret kulturformidlingstidsskrift, der bringer aktuelle og kulturhistoriske, biblioteksfaglige og faglige artikler og mindre afhandlinger om alle sider af Det Kgl. Biblioteks arbejdsmark, opgaver og samlinger samt en kvartalsvis kronik over bibliotekets virksomhed. Redaktør: Jakob K. Meile, <jme@kb.dk>.


Nr. 3 (2017)


Forside

Efteråret vil stå i kommunalvalgets tegn, og politikere vil igen stå på gaden og konkurrere om vores opmærksomhed. Sådan var det også for over 100 år siden: Et par vandbærere står her med skilt og grammofon i Københavns 5. Kreds (Nørrebrokredsen) og gør opmærksom på deres kandidat: socialdemokraten Frederik Borgbjerg (1866-1936), som siden blev både socialminister og undervisningsminister.

Omend billedet virker bedaget, er det udtryk for anvendelsen af tidens nyeste teknologi i politisk øjemed (hvorfor det da også blev fotograferet). Grammofonen, som rettelig er en fonograf af valsetypen, har sandsynligvis afspillet politiske taler af Borgbjerg selv. Billedet er fra 1910 eller 1913; begge år havde folketingsvalg den 20. maj.

Billedsamlingen, Det Kgl. Bibliotek

 

Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK