Arkiver

 • Nr. 16 (2020)

  Herregårdshistorie 16 har særligt fokus på herregårdenes forbrug. Igennem otte fagfællebedømte artikler belyses meget forskellige aspekter af dette forbrug – fra storstilet pragtbyggeri, filantropi og kunstforbrug til dagligdagsforbrug af varer og tjenesteydelser. Udover temaet om forbrug rummer bogen artikler om en række andre emner indenfor det herregårdshistoriske felt. Bogen henvender sig til alle med interesse for herregårde og dansk kulturarv.

  Red. af Britta Andersen og Marie Kirstine Elkjær. Udg. af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum 2020

 • Herregårdshistorie 15

  Nr. 15 (2019)

  Herregårdshistorie 15 har særligt fokus på den såkaldte Lensafløsningslov af 1919. Gennem otte artikler belyses forskellige aspekter af loven og dens konsekvenser for både godsejere, husmænd – og for samfundet hinsides herregårdens verden. Udover temaet om Lensafløsningen rummer bogen artikler om en række andre emner indenfor det herregårdshistoriske felt. Bogen henvender sig til alle med interesse for herregårde og dansk kulturarv.

  Red. af Britta Andersen og Marie Kirstine Elkjær. Udg. af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum 2019.

 • Herregårdshistorie 14

  Nr. 14 (2018)

  Herregårdshistoire 14 stiller skarpt på herregårdens kvinder igennem fortællingerne om syv forskellige herregårdsfruer fra seks forskellige århundreder. Udover temaet om herregårdsfruer rummer bogen et tema om herregårde og godsejere under Anden Verdenskrig samt artikler om herregårdsgolf og efterreformatoriske kalkmalerier. Bogen henvender sig til alle med interesse for herregårde og dansk kulturarv.

  Red. af Britta Andersen og Marie Kirstine Elkjær. Udg. af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum 2018.