Portfolio som orienterings- og evalueringsredskab i it-baseret uddannelse

Forfattere

  • Annie Aarup Jensen Aalborg Universitet
  • Kirsten Jæger Aalborg Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v1i1.5005

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 1: Undervisningsformer på nettet, november 2003, red. Simon Heilesen og Helle Bækkelund Jensen. ISSN 1603-5518.

Denne artikel sigter på at diskutere og problematisere udvalgte punkter ved anvendelse af portfolio i IT-baseret videreuddannelse. Punkterne til diskussion er i høj grad udvalgt på baggrund af egne erfaringer med brug af portfolio på IT-baseret uddannelse. Portfolioen er i dansk sammenhæng et relativt nyt lærings- og evalueringsredskab, og der er således stadig en række grundlæggende spørgsmål vedrørende den didaktiske brug og det læringsmæssige potentiale ved portfolioen, som bør gøres til genstand for udredning, erfaringsopsamling og diskussion sideløbende med udvikling af digitale portfolio-systemer. Vi vil i det følgende primært bidrage til diskussionen af de mere grundlæggende spørgsmål omkring portfolio ved at fokusere på, hvilke kompetencer portfolioen kan styrke og vise samt spørgsmålet om evaluering.

Downloads

Publiceret

2003-03-16

Citation/Eksport

Jensen, A. A., & Jæger, K. (2003). Portfolio som orienterings- og evalueringsredskab i it-baseret uddannelse. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 1(1). https://doi.org/10.7146/unev.v1i1.5005