Funktions- og værktøjer til understøttelse af netbaseret kollaborativ læring

Forfattere

  • Annelise Agertoft Konsulentfirmaet Argo

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v2i2.4989

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 2: E-læringsplatforme - muligheder og potentialer, januar - marts 2004, red. Tom Nyvand og Michael Pedersen. ISSN 1603-5518.

Netbaseret kollaborativ læring er forløb, der didaktisk tager udgangspunkt i de studerende fælles videnskonstruktion. Netbaserede kollaborative læringsforløb egner sig til proces- og projektorienterede læringsforløb på universitetsniveau. IKT anvendes både understøttende og kvalificerende i disse processer. I artiklen tages afsæt i fire centrale handlingstyper for den kollaborative gruppe, og der peges i oversigtsform på hvilke funktioner, værktøjer og E-læringssystemer, der i særlig grad synes at kunne understøtte CSCL (Computer Supported Collaborative Learning). Artiklen kommer ikke ind på administrative funktioner i forbindelse med valg af E-læringssystem.

Downloads

Publiceret

2004-03-11

Citation/Eksport

Agertoft, A. (2004). Funktions- og værktøjer til understøttelse af netbaseret kollaborativ læring. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 2(2). https://doi.org/10.7146/unev.v2i2.4989