Muligheder og udfordringer i anvendelsen af et samarbejdssystem: brugen af BSCW i projektarbejdet på RUC

Forfattere

  • Keld Bødker Roskilde Universitetscenter
  • Morten Hertzum Roskilde Universitetscenter
  • Jens K. Pors Niels Steensens Gymnasium

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v3i5.4954

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 5: Videndeling og samarbejde på nettet, februar - maj 2005, red. Simon Heilesen. ISSN 1603-5518.

Artiklen omhandler brugen af et samarbejdssystem i forbindelse med universitetsundervisning. Baseret på et feltstudium af brugen af BSCW i projektarbejdet på den humanistiske basisuddannelse på Roskilde Universitetscenter har vi identificeret en række faktorer, som har betydning for brugssituationen: (1) En facilitator synes at have helt afgørende betydning for gruppens brug af samarbejdssystemet - han eller hun introducerer systemet, vedligeholder gruppens mapper og instruerer gruppens øvrige medlemmer. (2) Brugen af systemet kan karakteriseres ved gradvis udbredelse og en fortløbende beslutningsproces - baseret på erfaringer med systemet besluttes brugen af systemet løbende. Dette har fx konsekvenser for en hensigtsmæssig placering af introduktionsundervisning i systemet. (3) Integration med andre systemer er meget afgørende for hvor smidigt systemet kan anvendes i dagligdagen; er det for besværligt anvendes andre, umiddelbart mere adekvate, systemer og først på sigt viser konsekvenserne sig i form af mangel på struktur og overblik over gruppens dokumenter. (4) En delig viser erfaringerne, at der er behov for andre mekanismer til at skabe struktur og overblik end samarbejdssystemets indbyggede hierarki i form af den klassiske mappestruktur.

Downloads

Publiceret

2005-05-10

Citation/Eksport

Bødker, K., Hertzum, M., & Pors, J. K. (2005). Muligheder og udfordringer i anvendelsen af et samarbejdssystem: brugen af BSCW i projektarbejdet på RUC. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 3(5). https://doi.org/10.7146/unev.v3i5.4954