Læring i netbaseret uddannelse i det danske forsvar

Forfattere

  • Carla Tønder Jessing Nationale Videncenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning
  • Henrik Rander Nationale Videncenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v4i8.4930

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 8: Tilrettelæggelse af efter- og videreuddannelse på universitetet, nov. 2006, red. Sanne Almeborg og Tom Nyvang. ISSN 1603-5518.

I artiklen belyses resultaterne fra en undersøgelse, vi har foretaget for det danske Forsvarsakademi, og som vedrører Forsvarets nyere udnyttelse af netbaseret uddannelse med et kollaborativt omdrejningspunkt. I det danske Forsvar eksisterer i relation til efter- og videreuddannelse en længere tradition for fjernundervisning, som man stadig kalder det, og som i nyere tid også foregår i elektronisk form. Ved siden af den ganske traditionelle informationsoverførsel eller one-to-one kommunikation er der de seneste år gennemført uddannelse i fleksibel form, altså i en blanding af tilstedeværelse og netbaseret arbejde, hvor der er tale om en kollaborativ organisering. Det er denne dimension, vi har undersøgt med særligt henblik på deltagernes læreproces, og med henblik på at vurdere den didaktiske konstruktion samt at skitsere didaktiske anbefalinger.

Downloads

Publiceret

2006-06-07

Citation/Eksport

Jessing, C. T., & Rander, H. (2006). Læring i netbaseret uddannelse i det danske forsvar. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 4(8). https://doi.org/10.7146/unev.v4i8.4930