Hvordan bliver studerende aktive i fjernundervisning?

Forfattere

  • Anita Monty Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • Carsten Smith Olsen Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v4i8.4927

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 8: Tilrettelæggelse af efter- og videreuddannelse på universitetet, nov. 2006, red. Sanne Almeborg og Tom Nyvang.
ISSN 1603-5518.

Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) har siden 2002 arbejdet strategisk og målrettet med at udvikle og udbyde undervisning som ren fjernundervisning på nettet. Erfaringerne fra de første år viste, at den største udfordring var at skabe engageret dialog på et højt fagligt niveau - en udfordring er søgt løst ved at bruge Gilly Salmons five-stage model, som er en trinvis, struktureret model der lægger vægt på at fremme interaktion mellem deltagere i læreprocessen. Denne artikel beskriver kort modellen, og de erfaringer, der er opnået med at bringe den i anvendelse på KVL. Desuden berøres underviserens nye rolle i forhold til de studerende. Artiklen afsluttes med betragtninger om, hvorledes modellen kan videreudvikles.

Downloads

Publiceret

2006-06-07

Citation/Eksport

Monty, A., & Olsen, C. S. (2006). Hvordan bliver studerende aktive i fjernundervisning?. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 4(8). https://doi.org/10.7146/unev.v4i8.4927