Om tidsskriftet

Fokus og område

Periskop tilrettelægges af skiftende temaredaktioner og udkommer 2 gange årligt. I hvert nummer belyses et aktuelt kunsthistorisk og/eller kunstteoretisk tema i artikler, essays, debatter og anmeldelser. Tidsskriftet er tilknyttet Afdeling for Kunsthistorie, Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

Periskop modtager pt. kun artikler, der forholder sig til det aktuelle call for papers.

Abonnement og salg

Som medlem af Dansk Kunsthistorikerforening modtager man løbende de nyeste numre af Periskop. Det er pt. ikke muligt at tegne abonnement udenom kunsthistorikerforeningen.

Periskop forhandles hos en række kunstinstitutioner og kan desuden købes online hos Academic Books.

Peer review-proces

Alle bidrag til Periskop gennemgår en grundig redaktionel behandling af den pågældende temaredaktion. Artikler gennemgår desuden et double blind peer review af én ekstern peer reviewer. Bedømmerne udvælges blandt fagkolleger fra universiteter og kunstinstitutioner.

I tilfælde, hvor et redaktionsmedlem bidrager med en artikel/essay til et nummer, udelukkes vedkommende fra hele fagfællebedømmelsesprocessen. Helt konkret sendes vedkommende uden for døren, når redaktionen vurderer artiklerne på baggrund af fagfællebedømmelserne.

Politik om Open Access

Dette tidsskrift tilbyder Open Access til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden. Indhold gøres gratis og frit tilgængelig umiddelbart efter publicering af den trykte udgave. Periskop tager ikke betaling for publicering af artikler eller andre dele af den redaktionelle proces. 

Tilladelser og rettigheder

Tekster udgivet af Periskop følger Creative Commons licens CC-BY. Dette betyder at:

Du har frihed til at:
Dele — kopiere og redistribuere materialet via ethvert medie eller format 
Tilpasse — remixe, transformere og bygge videre på materialet

Licensgiveren kan ikke tilbagetrække disse friheder, så længe du følger licensvilkårene.

På følgende vilkår:
Kreditering — Du skal give passende kreditering, lave et link til licensen, og fortælle om eventuelle forandringer af værket. Det må du gøre på enhver fornuftig måde, men ikke tage hensyn til om licensholderen kan godkende din anvendelse. 

Kunstneriske bidrag og billedmateriale, der indgår i Periskop er ikke licenseret under Creative Commons medmindre andet fremgår

Tidsskriftshistorik

Periskop blev stiftet som forening i 1998. Tidsskriftet er tilknyttet Afdeling for Kunsthistorie, Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.