Om tidsskriftet

Fokus og område

Siden 1942 har M/S Museet for Søfart (tidligere Handels- og søfartsmuseet) udgivet en årbog med artikler om dansk og international søfartshistorie. Tidskriftet indeholder både populærhistoriske og akademiske artikler.

I 2014 blev årbog ændret til en tematisk udgivelse, men stadig med fokus på søfartshistorie, og i 2015 blev årbogen sammenlagt med Maritim Kontakt. 

Peer review-proces

Tidskriftet indeholder både populærhistoriske og akademiske artikler. Alle artikler før 2017 har gennemgået intern fagfællebedømmelse fra museets fagpersonale.

Akademiske artikler efter 2017 vil gennemgå en peer review proces med intern bedømmelse fra museets fagpersonale og minimum én ekstern fagfællebedømmelse. 

Politik om Open Access

Dette tidsskrift tilbyder øjeblikkelig Open Access til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden.

Tidsskriftshistorik

Den første nummer af tidskriftet blev udgivet som en årbog fra Handels- og søfartsmuseet paa Kronborg i 1942. Udgivelsen er siden sket med støtte fra museets vennerselskab.

I 2013 skiftede museet navn til M/S Museet for Søfart, og året efter blev tidsskriftet slået sammen med Maritim Kontakt.