Om tidsskriftet

Fokus og område

Tidsskriftet Kuml udgives af Jysk Arkæologisk Selskab og distribueres af Aarhus Universitetsforlag. Kuml udkom første gang i 1951 og er siden kommet i en årlig trykt udgave.

Jysk Arkæologisk Selskabs ambition med tidsskriftet er at udgive væsentlige fund- og forskningsresultater inden for nordeuropæisk arkæologi, så det er tilgængeligt for forskere og arkæologisk interesserede. Som det eneste tidsskrift i Danmark indeholder Kuml også anmeldelser af fagområdets vigtigste værker.

Udgivelsesfrekvens

Kuml udkommer i trykt form hvert efterår omkring 1. november. Deadline for aflevering af manuskripter til Kuml 2022 er 1. maj.

Peer review-proces

Alle indsendte manuskriptet vurderes først sprogligt og fagligt af redaktionen. Afviste manuskripter sendes retur til forfatteren med en begrundelse for afslaget, mens godkendte manuskripter sendes videre til fagfællebedømmelse.

Kumls artikler bedømmes i et single blind review af en anonym fagfælle med sagkundskab indenfor manuskriptets emnefelt.

Gebyrer

Jysk Arkæologisk Selskab opkræver ikke gebyrer for at bedømme eller udgive artikler.


Ophavsrettigheder

Fra og med årgang 2022 er artikler udgivet i Kuml med en licens fra Creative Commons (CC BY-NC-SA 4.0). Alle tidligere årgange af tidsskriftet er ikke udgivet med en licens fra Creative Commons.


Politik om Open Access

Hver årgang af tidsskriftet bliver tilgængelig i open access et år efter udgivelse på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden.