Om tidsskriftet

Jernbanehistorie - Jernbanernes teknologi- og kulturhistorie er et tidsskrift, som hører hjemme ved Danmarks Jernbanemuseum. Tidsskriftet er museets årsskrift, og blev tidligere udgivet under navnet Tog i tiden. Tidsskriftet ændrede navn og format i 2013.

Jernbanehistorie bringer artikler indenfor områderne teknologi- kultur- og kunsthistorie, og har som mål at vise bredden i jernbanehistorien og at bringe ny, spændende viden og forskning videre på en tilgængelig og interessant måde til en større gruppe læsere.

I hvert nummer bringes 3-4 artikler, der gennemgår en blind fagfællebedømmelse samt en redaktionel proces for at sikre kvalitet og relevans. Desuden bringes enkelte ikke-fagfællebedømte artikler samt relevante boganmeldelser. Der findes separate retningslinjer for anmeldelser.

Jernbanehistorie er åbent for bidrag fra alle akademikere, nationale såvel som internationale. Udenlandske bidrag oversættes til dansk, men alle fagfællebedømte artikler har et fyldigt engelsk reumé. 

Tidsskriftet udgives årligt som Danmarks Jernbanemuseums årsskrift, og udgives digitalt med et års forsinkelse. 

Politik om Open Access

Dette tidsskrift tilbyder Open Access med et års forsinkelse til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden.

Tidsskriftshistorik

Tidligere Tog i tiden (2002-2012)
Tidligere Jernbanemuseets venner (1987-2001)