Hvor er guldkornene? Om værdien af at løse problemer gennem forskning og samarbejde

Forfattere

  • Bjarke Oxlund
  • Brigitte Dragsted

DOI:

https://doi.org/10.7146/okonomiogpolitik.v95i2.134162

Resumé

I februar 2022 åbnede Crown Princess Mary Center ved Københavns Universitet med en vision om at skabe løsninger på samfundets grundlæggende udfordringer ved at insistere på tæt og tidlig dialog og samarbejde mellem forskere fra human- og samfundsvidenskaberne og praktikere. I den forstand er oprettelsen af centeret et skridt væk fra en lineær forståelse af forandring, hvor forskning først udvikles på universitetet for sidenhen at blive anvendt i praksis, hen imod en idé om samskabelse (Verschuere et al., 2012), hvor forskere og praktikere udvikler ny viden i partnerskab. Denne artikel opridser en række hovedtemaer, som centeret vil arbejde med i de kommende år i regi af et forandringsakademi, som vi kalder for Copenhagen Change Academy. I et særligt dansk billedsprog kan man sige, at centeret er på jagt efter »guldkorn« forstået som de særlige indsigter, der gør en forskel i praksis. Pointen er navnlig, at guldkornene først opstår, når det lykkes at etablere et ligeværdigt samarbejde mellem forskere og aktører i praksis.

Forfatterbiografier

Bjarke Oxlund

Institutleder, professor MSO, Institut for Antropologi, Københavns Universitet og Copenhagen Change Academy, Crown Princess Mary Center

Brigitte Dragsted

Post.doc., Copenhagen Change Academy, Crown Princess Mary Center

Downloads

Publiceret

2022-10-10

Citation/Eksport

Oxlund, B. og Dragsted, B. (2022) “Hvor er guldkornene? Om værdien af at løse problemer gennem forskning og samarbejde”, Økonomi & Politik, 95(2), s. 29–39. doi: 10.7146/okonomiogpolitik.v95i2.134162.

Mest læste artikler af samme forfatter(e)