Fra Glasnost til gennemskuelighed. Aktuelle tendenser og perspektiver i mediebilledet i sammenslutningen af uafhængige stater (SNG)

Authors

  • Andrei Gratchev

DOI:

https://doi.org/10.7146/mediekultur.v12i25.1073

Abstract

I opbrudsperioden efter 1987 var de sovjetiske massemedier medvirk- ende til at skabe åbenhed og transparens - glasnost. Pressen var med til at understøtte de progressive kræfters kamp for at åbne det lukkede system. Men i det ny Rusland er åbenheden og den frie debat i medierne hurtigt blev afløst af overdreven politisering og økonomisk pression. Tæk- kes man ikke magthaverne, såvel de politiske som de økonomisk, står eksistensen på spil. I stedet for udenlandske opkøb af de russiske medier foreslår Andrei Gratchev etablering af europæisk støttede, uafhængige udviklingsfonde som et middel til at sikre de russiske massemediers poli- tiske frihed og uafhængighed. Artiklen bygger på et foredrag professor Gratchev holdt ved Medieud- valgets internationale høring om Mediekoncentration i København, juni 1995.

Downloads

Published

1996-09-03

How to Cite

Gratchev, A. (1996). Fra Glasnost til gennemskuelighed. Aktuelle tendenser og perspektiver i mediebilledet i sammenslutningen af uafhængige stater (SNG). MedieKultur: Journal of Media and Communication Research, 12(25), 4 pages. https://doi.org/10.7146/mediekultur.v12i25.1073