Systematisk løbende refleksion. En refleksionsmodel anvendt i forbindelse med biblioteksprojektet YOUng

Forfattere

  • Michael René Kristiansson
  • Nina Brünnich Kragesteen
  • Tine Juul Kristensen
  • Marianne Bøgh Pedersen
  • Mette Kjær Ovesen

DOI:

https://doi.org/10.7146/danbibfor.v5i1.97476

Resumé

Artiklen omhandler en model kaldet systematisk løbende refleksion, der repræsenterer en procedure til overvejelse og genovervejelse af de vurderingskriterier, man lægger til grund for evaluering af et udviklingsprojekt. Pointen er at justere udviklingsprojektet ind i en ønsket retning. Formålet med artiklen er at præsentere en vurdering af refleksionsmodellen systematisk løbende refleksion, sådan som den blev anvendt i relation til biblioteksudviklingsprojekt YOUng/ Mindspot på Århus Kommunes Biblioteker i perioden 2007-2009.
 Den anvendte refleksionsproces er inspireret af metoder, der benyttes i scenarieplanlægning. Det konkluderes, at refleksionsmodellen kan anvendes til at gentænke og præcisere vurderingskriterierne for et givet udviklingsprojekt, og at den med fordel kan anvendes i de indledende faser i forbindelse med formulering af vurderingskriterier.
 Refleksionsmodellen kan også anvendes til at inkorporere/ indarbejde og samordne flere forskellige interessenters krav til et givet udviklingsprojekt og i den forstand gøre projektet robust. Refleksionsmodellen er imidlertid tidskrævende.

Downloads

Publiceret

2009-10-26

Citation/Eksport

Kristiansson, M. R., Kragesteen, N. B., Kristensen, T. J., Pedersen, M. B., & Ovesen, M. K. (2009). Systematisk løbende refleksion. En refleksionsmodel anvendt i forbindelse med biblioteksprojektet YOUng. Dansk Biblioteksforskning, 5(1), 29–40. https://doi.org/10.7146/danbibfor.v5i1.97476

Nummer

Sektion

Artikler