EN OSTEMAD TIL ALT
En undersøgelse af hvordan ostemaden fremtræder i forskellige praksisser
DOI:
https://doi.org/10.7146/chku.v3i4.119939Nøgleord:
skæreostens kulturhistorie, multiplicitet, stemninger og affekter, måltider, værdisættelse, autoetnografi, hverdagslivResumé
Artiklen undersøger, hvordan ostemaden optræder i 24 tilfældigt udvalgte dagbøger fra Nationalmuseets Etnografiske Undersøgelsers dagbogsindsamling i 1992. Ostemaden analyseres som multipel, idet den gøres på mange forskellige måder, ligesom den knyttes til skiftende, forskellige og til tider sameksisterende affekter, der bor i eller praktiseres gennem osten. Dette undersøges gennem to analytiske nedslag; 1) skæreostens kulturhistorie i Danmark fra de første andelsmejerier til supermarkedernes kølediske, og 2) ostemadens optræden i dagbogsmaterialet og vores eget hverdagsliv. Pointen er, at ostemaden på trods af en stadigt mere standardiseret osteproduktion ikke er entydig, idet den gøres på mange måder. Ostemaden skal forstås som en multipel materialitet, der værdisættes efter, hvilken praksis den gøres i.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Forfattere af artikler i tidsskriftet har indtil 2023 copyright over deres artikler, men der er ikke knyttet en cc-licens til disse.