Kunst og kultur bliver mere politisk potent og stiller nye krav til ledelse og forvaltningspolitikken
Resumé
Kultur synes at blive stadig mere politik potent. Regeringen ønsker, at kultur skal bidrage til at håndtere de store kriser, bl.a. klimakrisen, naturkrisen, velfærdskrisen og trivselskrisen. En ny epoke synes at være i gang på kulturområdet, og det sætter samtidig en ny retning i ledelses- og forvaltningspolitikken. Det nye Kulturens Analyseinstitut skal bidrage med viden og vidensdeling og kan på den måde understøtte den udvikling, som er sat i gang. Jeg ser i denne artikel nærmere på udviklingen og har talt med direktør Esben Danielsen fra Kulturens Analyseinstitut om udviklingstendenserne på kulturområdet, hvad de betyder og bør betyde for kulturledelse og forvaltningens ledelse af området, og hvilken rolle Kulturens Analyseinstitut skal spille.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Copyright (c) 2023 Solvejg Schultz-Jakobsen
Dette værk er under følgende licens Creative Commons Navngivelse – Ikke-kommerciel – Ingen Bearbejdede Værker (by-nc-nd).
Tidsskriftet Administrativ Debat er et open access tidsskrift, og alle artikler udgivet af Administrativ Debat er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-IngenBearbejdelse 4.0 International Licens, CC BY-NC-ND gældende fra 2023. Forfatterne af artiklerne har ophavsretten til dem.
For artikler udgivet før 2023 har Administrativ Debat ophavsretten, og for artikler udgivet i 2023 og senere har forfatteren til artiklen ophavsretten, som er licenseret under ovenstående.