Om tidsskriftet

Administrativ Debat er Nordisk Administrativt Forbunds medlemsblad. Bladet diskuterer aktuelle problemstillinger for den danske statslige og kommunale forvaltning og indeholder interviews med kendte politikere og administratorer.
Bladet udkom første gang på print i 1983 og online siden 2012. Bladet udkommer 3 gange årligt.

Licens og ophavsret
Tidsskriftet Administrativ Debat er et open access tidsskrift, og alle artikler udgivet af Administrativ Debat er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-IngenBearbejdelse 4.0 International Licens, CC BY-NC-ND gældende fra 2023. Forfatterne af artiklerne har ophavsretten til dem.

For artikler udgivet før 2023 har Administrativ Debat ophavsretten, og for artikler udgivet i 2023 og senere har forfatteren til artiklen ophavsretten, som er licenseret under ovenstående. 

Nordisk Administrativ Forbund
Nordisk Administrativt Forbund (NAF) blev dannet i 1918, og er en privat forening med afdelinger i alle nordiske lande. NAF er et centralt forum for alle med interesse for forvaltning både på kommunalt, statsligt og internationalt plan.

Centrale emner for forbundet er udfordringer for den offentlige sektor, administrationspolitik, kommunale problemfelter, offentlig økonomi, forvaltningens grænser og lovkvalitet samt nordiske emner og EU-forhold.

Emnerne debatteres på en række gå hjem-møder og konferencer samt i forbundets kvartalsvise medlemsblad ”Administrativt Debat” og i det fællesnordiske tidsskrift ”Nordisk Administrativt Tidsskrift”. Forbundet har omkring 600 medlemmer i Danmark, og der er i alt 1.400 medlemmer i de fem nordiske lande.

Kontakt og information
I Danmark er formanden Peter Bjerre Mortensen. Du kan kontakte Nordisk Administrativt Forbund, hvis du har spørgsmål eller vil i kontakt med redaktionen.

Tidsskriftet er ikke peer-reviewet. Der modtages ikke artikler, men redaktionen står selv for indholdet.

Administrativ Debat udkommer både online og i papirudgave.

Der opkræves ikke nogen gebyrer i forbindelse med udgivelse af artikler.