Ledelse og tillid – fra faglig autonomi til faglige fællesskaber
Resumé
Decentralisering og delegation er en stærk tradition i kommunal forvaltningspolitik. Den bygger på gensidig tillid mellem folkevalgte, ledere og medarbejdere. Tidligere var decentralisering kædet sammen med en stor faglig autonomi – både for den enkelte leder og medarbejder. Med en stærkere politisk målstyring er både medarbejdere og institutionsledere blevet langt mere forpligtet i forhold til faglige fællesskaber og faglige standarder, der kan indfri de politiske mål. Hvis den enkelte medarbejder her forveksler tillid med fuld faglig autonomi, eller hvis folkevalgte styrer vejen til målene med regler og bureaukrati, kan begge parter kigge i vejviseren efter den fælles tillidsdagsorden – og efter innovation og udvikling.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Copyright (c) 2014 Administrativ Debat
Dette værk er under følgende licens Creative Commons Navngivelse – Ikke-kommerciel – Ingen Bearbejdede Værker (by-nc-nd).
Tidsskriftet Administrativ Debat er et open access tidsskrift, og alle artikler udgivet af Administrativ Debat er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-IngenBearbejdelse 4.0 International Licens, CC BY-NC-ND gældende fra 2023. Forfatterne af artiklerne har ophavsretten til dem.
For artikler udgivet før 2023 har Administrativ Debat ophavsretten, og for artikler udgivet i 2023 og senere har forfatteren til artiklen ophavsretten, som er licenseret under ovenstående.