Veje til et styrket forskningssamarbejde med kommuner – mens vi venter på ligeværdige forskning-praksis partnerskaber

Forfattere

  • Tine Curtis

DOI:

https://doi.org/10.7146/okonomiogpolitik.v95i2.134170

Resumé

Der er brug for mere forskningsbaseret viden til udvikling af sundhedsopgaverne i kommunerne. Tæt samarbejde mellem forskning og praksis er en forudsætning for udvikling af forskningsspørgsmål og forskningsdesign, der kan skabe viden, der er potentielt anvendelig for kommunens praksis. Erfaringer fra hidtidigt samarbejde viser, at forskere med begrænset kendskab til praksis har svært ved at vurdere relevansen af forskningen og finder det vanskeligt at finde den rette indgang til samarbejdet med praktikere i f.eks. kommuner. På den anden side mangler kommunerne kompetencer til forståelse af betingelser for vidensproduktion og vil derfor blandt andet ikke have indsigt i betydningen af at ændre i praksis undervejs i projektforløbet, ligesom de ofte vil efterspørge resultater, før det er muligt. Forskningssamarbejdet kan styrkes med etablering af lokale brobyggere og en national forskningsstøttefunktion, der kan understøtte ligeværdige partnerskaber.

Forfatterbiografi

Tine Curtis

Forskningschef, Aalborg Kommune, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL, Adjungeret professor Aalborg Universitet og Syddansk Universitet.

Downloads

Publiceret

2022-10-10

Citation/Eksport

Curtis, T. (2022) “Veje til et styrket forskningssamarbejde med kommuner – mens vi venter på ligeværdige forskning-praksis partnerskaber”, Økonomi & Politik, 95(2), s. 96–103. doi: 10.7146/okonomiogpolitik.v95i2.134170.

Mest læste artikler af samme forfatter(e)