”Vi mødes på Kristine”
PDF

Citation/Eksport

Bladt, I. (2024) “”Vi mødes på Kristine””, Den Korte Historie, 1(1), s. 36–44. Tilgængelig hos: https://tidsskrift.dk/denkortehistorie/article/view/143201 (Set: 24 maj 2024).

Resumé

I hjertet af Aalborg lå Konditori Kristine fra 1916 til 1982. Konditoriet var i sin storhedstid, i midten af 1900-tallet, et af Danmarks største og fineste konditorier. Konditoriet var opkaldt efter ejeren, den driftige Kristine Nielsen (1894-1991). Det var indrettet i moderne funkisstil og lå, som den første forretning, på det nye moderne gadegennembrud - Vesterbro, der skar sig gennem Aalborg fra starten af 1930erne. Her mødtes aalborgenserne efter indkøbsturen eller før biografturen. Her blev holdt konfirmationer, fester og blå mandage. Under besættelsen var Konditori Kristine et yndet tilholdssted for den tyske besættelsesmagt. I 1982 måtte konditoriet dog lukke for bestandig. Tiden var løbet fra de gamle håndværkskonditorier i en tid med stormagasiner og cafeterier.

PDF

Nordjyske Museer og forfatteren har den fulde rettighed over artiklen.

Det er tilladt at linke til og downloade artiklen. Citering fra artiklen skal krediteres med forfatterens navn og kildeangivelse.

Tilladelse til brug af fotos skal hentes ved Nordjyske Museer og tilladelse til kopiering af indhold fra Den Korte Historie må kun finde sted med henvisning til Nordjyske Museer.