En tysk cirkus­families kamp for at blive dansk
PDF

Citation/Eksport

Olsen, L. (2024) “En tysk cirkus­families kamp for at blive dansk”, Den Korte Historie, 1(1), s. 10–17. Tilgængelig hos: https://tidsskrift.dk/denkortehistorie/article/view/143198 (Set: 22 maj 2024).

Resumé

Artister og musikere fra de tyske hertugdømmer indvandrede til Danmark i anden halvdel af 1800-tallet. Nogle af disse indvandrere grundlagde flere cirkus, som med tiden blev store og anerkendte. I samme periode udkæmpede Danmark to krige, i 1848-50 med de daværende danske hertugdømmer Holsten, Lauenborg og Slesvig, og i 1864 med Preussen og Østrig. Resultatet blev, at Danmark tabte alle tre hertugdømmer i 1864. Forholdet mellem Danmark og de tyske hertugdømmer var derefter meget anspændt, og gjorde livet svært for de tyske cirkusartister i landet. En af disse var Heinrich Miehe, som grundlagde Cirkus Miehe i 1871. Han kæmpede dog bravt for at vise sit danske sindelag, og den kamp gav han videre til sin datter og arvtager, Dora Miehe, som overtog Cirkus Miehe i 1915.

PDF

Nordjyske Museer og forfatteren har den fulde rettighed over artiklen.

Det er tilladt at linke til og downloade artiklen. Citering fra artiklen skal krediteres med forfatterens navn og kildeangivelse.

Tilladelse til brug af fotos skal hentes ved Nordjyske Museer og tilladelse til kopiering af indhold fra Den Korte Historie må kun finde sted med henvisning til Nordjyske Museer.