Fra produktionsbaseret til arealbaseret emissionsberegning. Del 1: Vurdering af grundlag

Authors

  • Anders Peter Adamsen Department of Engineering, Aarhus University
  • Peter Kai Department of Engineering, Aarhus University
  • Hanne Damgaard Poulsen Department of Animal Science, Aarhus University
  • Peter Lund Department of Animal Science, Aarhus University

Keywords:

Ammoniak, lugt, emission, emissionsfaktorer, normtal, husdyrproduktion, stalde, husdyrgødning, gylle, dybstrøelse

Abstract

Denne rapport er udarbejdet af Aarhus Universitet for Miljøstyrelsen, som har udbedt sig en videnskabelig vurdering af, om det er muligt at basere beregninger af emissioner af ammoniak og lugt på grundlag af produktionsarealer i stalde og gødningslagre i stedet for, som nu, på mængden af udskilt kvælstof fra husdyr i forbindelse med ansøgning af og kontrol med miljøgodkendelser.

Nærværende rapport behandler første del af opgaven, hvori behandles en række principielle spørgsmål stillet af Miljøstyrelsen til et ændret beregningsregime, herunder definition af produktionsareal, beregningsgrundlag for stalde med dybstrøelse, vurdering af forslag udarbejdet af SEGES om virkemidler knyttet til fodereffektivitet, samt vurdering af beregningsmetoder foreslået af SEGES i forhold til nye arealrelaterede emissionsfaktorer.

Downloads

Published

2016-11-01

How to Cite

Adamsen, A. P., Kai, P., Poulsen, H. D., & Lund, P. (2016). Fra produktionsbaseret til arealbaseret emissionsberegning. Del 1: Vurdering af grundlag. Technical Report Biological and Chemical Engineering, 5(11). Retrieved from https://tidsskrift.dk/bce/article/view/24732