Indsendelser

Du skal Login eller Registrér for at kunne foretage en indsendelse.

Tjekliste til forberedelse af indsendelse

Som en del af indsendelsesprocessen skal forfattere afkrydse, at deres indsendelse overholder alle følgende elementer, og manuskripter kan returneres til forfattere, der ikke overholder disse retningslinjer.
  • Indsendelsen er ikke tidligere blevet publiceret, og det er heller ikke sendt til et andet tidsskrift med henblik på at komme i betragtning til at blive publiceret (eller der er angivet en forklaring under kommentarfeltet 'Kommentarer til redaktøren').
  • Indsendelsesfilen er i et OpenOffice, Microsoft Word- eller RTF-dokumentfilformat.
  • Der er angivet URL-adresser til referencerne, hvor de er tilgængelige.
  • Teksten er skrevet med enkelt linjeafstand, benytter en 12-punktsskrifttype og anvender kursiv i stedet for understregning (med undtagelse af URL-adresser), og alle illustrationer, figurer og tabeller er placeret i teksten på passende steder i stedet for til sidst.
  • Teksten opfylder de stilistiske og bibliografiske krav, der er beskrevet under Retningslinjer for forfattere , som findes under Om tidsskriftet.

Retningslinjer for forfattere

ARBEJDERHISTORIE – TIDSSKRIFT FOR HISTORIE, KULTUR OG POLITIK

Vejledning til forfattere

Arbejderhistorie har flere forskellige tekstformater – læs venligst vejledningen igennem og angiv ved indsendelse, hvilket format du ønsker din tekst vurderet som.

Følgende er vores hovedkategorier, men vi er åbne for forslag som falder udenfor.

Forskningsartikler

Forskningsartikler hviler på selvstændig forskning og besvarer et centralt (eller flere centrale) forskningsspørgsmål, som stilles i indledningen. Forskningsartikler forventes desuden at indeholde introducerende afsnit om teori, metode/kilder, eksisterende forskning på feltet samt artiklens bidrag til dette felt.
Forskningsartikler bedømmes først internt af redaktionen og findes de egnede, sendes de til ekstern bedømmelse af to anonyme fagfæller.

Længden på forskningsartikler er 6.000-10.000 ord eks. fodnoter og litteraturliste.

Essays

Et essay er en tekst, der har en friere form end en forskningsartikel. Det kan dreje sig om (men er ikke begrænset til) mere utraditionelle vinkler, teoretiske eller metodiske diskussioner, fortællende, fortolkende eller personlige tekster.
Essays bedømmes internt af redaktionen.

Et essay vil oftest ligge på 4.000-8.000 ord.

Dokumentation

Dokumentation er præsentation af kilder, kildesæt, grafisk materiale (billeder, plakater, mv.) udstillinger eller hændelsesforløb. Teksten i sektionen dokumentation ligger typisk mellem 2.000-6.000 ord, hvilket ofte vil komme an på formatet: billeddokumentation har gerne mindre tekst, mens en kildenær analyse/hændelsesforløb vil have mere. Reproduceret kildetekst tæller ikke med i ordtællingen.
Bidrag til sektionen dokumentation bedømmes internt af redaktionen.

Oversigtsartikel / debatartikel / review essay

En oversigt, præsentation og/eller diskussion af en eller flere udgivelser eller et forskningsområde. Bør ikke overskride 6.000 ord.
Oversigtsartikler bedømmes internt af redaktionen

Debatindlæg

Faglig debat om emner indenfor det arbejderhistoriske felt. Kan kommentere på aktuelle faglige diskussioner, starte nye, eller være foranlediget af tidligere tekster i Arbejderhistorie. Bør ikke overskride 4.000 ord.
Redaktionen afgør om debatindlæg bringes.

FØLGENDE GÆLDER FOR ALLE TEKSTER, UANSET FORMAT

Henvisninger: Tekster forsynes med fodnoter samt alfabetisk litteraturliste. Formatet er valgfrit, men skal være konsekvent. Litteraturliste skal være forsynet med DOI-numre hvor muligt.

Citater angives i anførselstegn. Citater over 130 tegn (ca. 3 linjer) bringes som blokcitater og markeres med indrykning samt linjeafstand foran og bagefter.
Fremmedsprogede citater skal oversættes. Svensk og norsk oversættes ikke.

Begreber og terminologi på fremmedsprog oversættes i parentes første gang.

Sprog: Vi bringer tekster på dansk, svensk og norsk. Vi opfordrer desuden til, at tekster til Arbejderhistorie – uanset genre – skrives i et fremkommeligt og læsevenligt sprog.

Alle tekster forsynes med forfatterens navn, uddannelse/stilling/erfaring, evt. ansættelsessted og mailadresse.

Bliver en artikel godkendt til optagelse, skal den forsynes med følgende (må meget gerne medsendes det oprindelige tekstforslag)

En kort manchet (max 300 tegn) til start, som gør det tydeligt for læseren, hvad denne tekst handler om. Forskningsartikler skal desuden forsynes med et abstract på engelsk, som formidler artiklens hovedbidrag.

Forslag til illustrationer og billedtekster. Arbejderhistorie har ikke økonomi til at indkøbe illustrationer, så de skal enten være uden ophavsret, eller ophavsrethaveren skal have givet godkendelse til brugen, eller de skal være fra ABA’s database, hvor redaktionen selv sørger for at afklare ophavsretten. Angiv hvorfra billederne stammer. Opløsningen skal normalt være på min. 300 dpi.

Retningslinjer for publikation

Redaktionen forbeholder sig ret til at foretage sproglige og mindre indholdsmæssige korrektioner i det indsendte. Større indholdsmæssige rettelser sker kun efter kontakt med forfatteren.

Redaktionen kan ikke garantere, at en artikel bringes, eller at den vil kunne bringes i det tiltænkte nummer.

Arbejderhistorie modtager ikke tekster, der allerede har været, eller planlægges publiceret i andre sammenhænge, med mindre særlige hensyn taler for dette. I så fald skal det drøftes på forhånd.
Arbejderhistorie modtager ikke manuskripter, der aktuelt er til bedømmelse hos andre tidsskrifter.

Forfattere modtager tre frieksemplarer af nummeret. Anmeldere modtager et enkelt frieksemplar.
Ønsker man færre (eller ingen) frieksemplarer, orienteres redaktionen.

Et år efter publicering bliver artiklerne gjort frit tilgængelige på SFAHs hjemmeside og tidsskrift.dk. Herefter kan forfatterne ligeledes frit lægge elektroniske versioner af deres artikler op på andre sites.

06.04.2025

Artikler

Forud fastsat sektionspolitik

Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

De navne og adresser, der angives på dette tidsskrifts websted, vil udelukkende blive anvendt til tidsskriftets angivne formål og vil ikke blive gjort tilgængelige til andre formål eller for andre parter. 

Brugeroplysninger bevares så længe brugeren er aktiv. Hvis brugeren ikke har været aktiv i et år, kontaktes brugeren via mail. Hvis brugeren ikke reagerer på denne mail, vil brugerkontoen og vedkommendes oplysninger blive slettet efter 1 måned. Hvis brugeren har deltaget i redaktionelle opgaver (fx som redaktør, gæsteredaktør eller bedømmer) eller har indsendt en artikel til et tidsskrift, vil brugeroplysningerne dog blive bevaret i 3 år efter sidste afsluttede redaktionelle opgave eller indsendelse.