Leder

Nyt år, nye mål og nye muligheder

Forfattere

  • Mikkel Schjødt Heide Jensen Redaktionsassistent, Læge

DOI:

https://doi.org/10.7146/akut.v5i1.132148

Resumé

2021 stod fortsat en god del i coronaens tegn, hvilket blandt andet har betydet at forskningsansatte har været trukket ud i klinikken til at bidrage med driften. Trods det så er der alligevel kommet flotte bidrag til tidsskriftet.

Et af bidragene kom fra vores kollegaer i Norge, Ofstad et al, som undersøgte effekten af faste akutlæger i akutmodtagelserne. Undersøgelsen viste at tilstedeværelsen af en akutlæge reducerer liggetiden og tendensen til crowding af patienter i akutmodtagelsen. Foruden bedring af patientflowet bidrog akutmedicineren også til øget psykologisk sikkerhed for de vagthavende yngre læger i akutmodtagelsen.

Læs artiklen ved at klikke her

Duval, Malik Kalmriz samt Mikkel S. H. Jensen

Sammensætningen af redaktionen har også ændret sig med årsskiftet. Stifter og initiativtager Julie Mackenhauer træder ud af redaktionen, En stor cadeau til Julie for hendes indsats fra initiativ videre til fundraising og etablering af samt videre arbejde med tidsskriftet.

Redaktionen rummer nu Malik Kalmriz, Iben Duvald, Gitte Boier Tygesen, Mikkel Schjødt Heide Jensen og Marie K. Jessen.

En stor tak til alle, som har bidraget enten som forfattere, bedømmere eller i den faglige følgegruppe i2021.
Har du eller en kollega noget videnskab liggende i skuffen, så indsend det. Vi håber at endnu flere vil indsende bidrag i 2022, så vi når vores mål om at blive indekseret på PubMed.

De bedste nytårshilsner med håbet om et godt 2022.

Redaktionen

Dansk Tidsskrift for Akutmedicin

Downloads

Publiceret

27-03-2022

Citation/Eksport

Jensen, M. S. H. (2022). Leder: Nyt år, nye mål og nye muligheder. Dansk Tidsskrift for Akutmedicin, 5(1), 2. https://doi.org/10.7146/akut.v5i1.132148