Bevaring af stenkister: Eksempel på en kommune og museums indsats - Andreasen, Mads Findal (Vejhistorie, 2023)
Museum Vestsjælland iværksatte en kulturhistorisk registrering af en gammel hovedlandevejs fire stenkister, for her igennem af kunne vurdere deres eventuelle bevaringsmæssige fremtid ved anlæggelse af en ny cykelsti. De fire stenkister ligger på afsluttende del af den i 1785/86 færdiggjorte ”Hovedlandevej” mellem København og Korsør.