Reichsautobahn Berlin - Königsberg: Historien kom i vejen. En rejseberetning - Holt Pedersen, Poul (Vejhistorie, 2023)
Reichsautobahn Berlin-Königsberg blev påbegyndt af tyskerne før 2. Verdenskrig og skulle forbinde Berlin med det daværende Königsberg i Østpreussen. I slutningen af 1930’erne var sektionerne omkring de to byer færdige. Tyskerne krævede nu, at Polen skulle tillade, at motorvejen førtes gennem den polske korridor, med tysk ejerskab. Polen afviste kravet og kort tid efter begyndte 2. verdenskrig, og vejen blev aldrig færdig. Forfatteren fortæller om vejen fra sin tur på motorcykel.