Dagmarbroen i Skanderborg: Bindeled mellem byen og slotsholmen - Petersen, Niels Henrik (Vejhistorie, 2022)
Dagmarbroen er en ualmindelig smukt beliggende vejbro, der forbinder Skanderborg by med Slotsholmen over vandløbet mellem Lillesø og Skanderborg Sø. Ikke blot er dens udformning som tøndehvælv typisk for mange vejbroer fra det 18. og 19. århundrede. Den er tillige et monument over den trafikale historie.