Findes der en dansk tradition for netbaseret undervisning? - Bang, Jørgen (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2003)
Første gang publiceret i UNEV nr. 1: Undervisningsformer på nettet, november 2003, red. Simon Heilesen og Helle Bækkelund Jensen. ISSN 1603-5518. Artiklen diskuterer et dansk koncept for fjernundervisning på baggrund af en præsentation af begreberne fjernundervisning, Computer Supported Collaborative Learning og e-læring. Disse begreber sættes ind i en historisk kontekst, og således beskrives udviklingen af netbaseret undervisning i Danmark fra de første forsøg mellem IBM og Jysk Åbent Universitet over CTU og centerets støtte til teknologistøttet undervisning frem til i dag, hvor blended learning praktiseres bredt på universiteterne i Danmark. Den konstruktive dialog fremhæves som et vigtigt karaktertræk ved en dansk tradition for netbaseret undervisning. Endvidere præsenteres forskellige former for teknologi (computerkonferencer, internet-teknologier, video-konferencer) og læringsomgivelser, ligesom et konstruktivistisk læringssyn præsenteres og diskuteres.