Streaming-video produktion - Grønkjær, Poul (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2004)
Første gang publiceret i UNEV nr. 3: Internet Video: Teknik og pædagogik mødes på nettet, april - juni 2004, red. Jens Dørup. ISSN 1603-5518. E-learning Lab på Aalborg Universitet har i forbindelse med forskningsprojektet Virtuelle Læringsformer og Læringsmiljøer foretaget en række praktiske eksperimenter med streaming-video produktioner. Hensigten med denne artikel er at formidle disse erfaringer. Artiklen beskriver hele produktionsforløbet: fra ide til færdigt produkt, forskellige typer af præsentationer, dramaturgiske overvejelser samt en konceptskitse. Streaming-video teknologien er nu så udviklet med et så tilfredsstillende audiovisuelt udtryk at vi kan begynde at fokusere på, hvilket indhold der er velegnet til at blive gjort tilgængeligt uafhængigt af tid og sted. Afslutningsvis er der en række kildehenvisninger, blandt andet en oversigt over de streaming-video produktioner, som denne artikel bygger på.