MULINCO - korpusplatform til sprog- og oversættelsesstudier - Maegaard, Bente; Offersgaard, Lene; Farø, Ken; Lepetit, Xavier; Navarretta, Costanza; Pedersen, Johan; Povlsen, Claus (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2006)
Første gang publiceret i UNEV nr. 7: E-læring i sprogfag, juni 2006, red. Signe Hvid Maribo og Ole Lauridsen. ISSN 1603-5518. Center for Sprogteknologi og Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet, har modtaget støtte fra Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation til udviklingen af en korpusplatform med parallelkorpora som kan benyttes til at undersøge en række sproglige, herunder kontrastive, problemstillinger. Korpusplatformen skal bruges både i undervisning og forskning. MULINCO står for MUltiLINgual Corpus of the University of COpenhagen. En korpusplatform består grundlæggende af dels de korpora der tilvejebringes, dels de tekniske muligheder der tilbydes af korpusværktøjerne. I artiklen beskriver vi arbejdet med at opbygge korpusplatformen, og gennemgår de første forsøg med at anvende den i undervisning.