Fagkultur og organisation som jokere - efteruddannelse af blandede målgrupper - Norlyk, Birgitte (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2006)
Første gang publiceret i UNEV nr. 8: Tilrettelæggelse af efter- og videreuddannelse på universitetet, nov. 2006, red. Sanne Almeborg og Tom Nyvang. ISSN 1603-5518. Efteruddannelse af grupper fra offentlige organisationer eller private virksomheder stiller andre krav til både formidlingsform og underviserrolle end den traditionelle universitetsundervisning, fordi deltagerne kan have meget forskellig uddannelsesbaggrund, og udfylde vidt forskellige funktioner på forskellige niveauer i deres organisation. Artiklen undersøger behovet for differentiering og individuel tilpasning, og ser på hvilket forhåndskendskab til organisation, arbejdsområder og uddannelsesbaggrund, der kan gøre det muligt for underviseren at tilpasse undervisningen så den matcher et givet holds profil. Der argumenteres for at kursisternes baggrund, fagkultur og konkrete, organisatoriske ramme skal have en mere synlig plads i diskussionen af bl.a. begrebet undervisningskvalitet.