Bedømmelse med udgangspunkt i deltageransvar - anvendelse af en reviewfase som en del af bedømmelse og videndeling i forbindelse - Kragh, Poul (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2006)
Første gang publiceret i UNEV nr. 9: Evaluering og feedback i netstøttet uddannelse, sept. 2006, red. Simon Heilesen. ISSN 1603-5518. Artiklen tager udgangspunkt i et par forløb af et forvaltningskursus på RUC. Kurset er i de sidste to år således blevet tilrettelagt og gennemført med forskellige e-læringselementer. RUC's webbaserede kursusafviklingsplatform, eCampus, har været rammen om afvikling og kommunikation igennem kurset. Denne platform er tillige anvendt til at afholde flere kursussessioner som asynkron, skriftlig fjernundervisning og i nogle kursusgange tillige suppleret med synkrone lyd/billede elementer. Med det afsæt har der i kraft af et ønske om tydelighed i de faglige krav og med vægt på deltageransvar og videndeling, været designet og afprøvet en speciel essay- og reviewprocedure som en del af bedømmelsestilgangen. Udgangspunktet for beståelse af kurset har således været: Skriv et essay på gruppebasis, fremlæg på kurset, lav mindst to peer reviews af andre essays som enkeltdeltager - og få i øvrigt feedback på samme fra essayisterne. Vi har testet denne bedømmelsesprocedure og fundet resultaterne gode.