Funktions- og værktøjer til understøttelse af netbaseret kollaborativ læring - Agertoft, Annelise (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2004)
Første gang publiceret i UNEV nr. 2: E-læringsplatforme - muligheder og potentialer, januar - marts 2004, red. Tom Nyvand og Michael Pedersen. ISSN 1603-5518. Netbaseret kollaborativ læring er forløb, der didaktisk tager udgangspunkt i de studerende fælles videnskonstruktion. Netbaserede kollaborative læringsforløb egner sig til proces- og projektorienterede læringsforløb på universitetsniveau. IKT anvendes både understøttende og kvalificerende i disse processer. I artiklen tages afsæt i fire centrale handlingstyper for den kollaborative gruppe, og der peges i oversigtsform på hvilke funktioner, værktøjer og E-læringssystemer, der i særlig grad synes at kunne understøtte CSCL (Computer Supported Collaborative Learning). Artiklen kommer ikke ind på administrative funktioner i forbindelse med valg af E-læringssystem.