Windows Media Encoder og Producer: værktøjer til udvikling af netbaseret videomateriale - Dørup, Jens (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2004)
Første gang publiceret i UNEV nr. 3: Internet Video: Teknik og pædagogik mødes på nettet, april - juni 2004, red. Jens Dørup. ISSN 1603-5518. Artiklen giver en indføring i brugen af to gratis og relativt let tilgængelige programmer: Microsoft Encoder og Producer. Med MS Encoder kan man behandle et videosignal f.eks. fra et digitalt videokamera og sende det i realtid ud på internettet, hvorved signalet kan ses fra en anden computer på internettet. Microsoft Producer tilbyder bl.a. muligheder for at integrere video og lyd optagelser med Powerpoint slides således at en samlet præsentation, med synkronisering imellem video og hændelser på slides, kan placeres på en hjemmeside.