EduMedia - produktion af multimediepræsentationer via Internettet - Markus, Diba Terese (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2004)
Første gang publiceret i UNEV nr. 3: Internet Video: Teknik og pædagogik mødes på nettet, april - juni 2004, red. Jens Dørup. ISSN 1603-5518. Hvordan kan man redefinere universitetsforelæsningen som grundform, så den imødekommer ønsket om fleksibilitet i forhold til tid, sted, læringsstil og tempo? Selv om tekniske hjælpemidler som Powerpoint-præsentationer er taget i brug, og det bliver stadig mere almindeligt at distribuere forelæsninger over Internettet, har formen ikke ændret sig væsentligt. Teknisk er det imidlertid muligt, men ikke nødvendigvis let, at videreudvikle den IT-støttede forelæsning til en interaktiv, webbaseret multimediepræsentation. På NIK (Naturvidenskabeligt IT Kompetencecenter) ved Københavns Universitet har vi som svar på de tekniske udfordringer udviklet webapplikationen EduMedia, der gør det muligt for undervisere at producere og publicere multimediepræsentationer via Internettet. Artiklen beskriver nogle af problemstillingerne, der er involveret i at producere multimediepræsentationer og præsenterer EduMedia.