IKT, ABL og Jesus Kristus... - Bay, Gina; Dam, Jens; Götke, Povl (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2004)
Første gang publiceret i UNEV nr. 4: Undervisere og e-læring - problemer og perspektiver, september - december 2004, red. Poul Gøtke og Annette Lorentsen. ISSN 1603-5518. Foråretssemesteret 2004 gennemførte vi et undervisningsforløb, som var et pædagogisk og didaktisk pilotprojekt. Formålet var at formidle en bestemt viden ved at arbejde med nogle kommunikations- og informationskompetencer, og omvendt at erhverve sig nogle kompetencer i forlængelse af videnstilegnelsen. Forløbet baserede sig på ABL (Ability Based Learning) og hvilede på Blackboard som fælles platform og læringsrum. Gevinsterne var mange, men to skal særligt fremhæves her: Forløbet gav anledning til en langt bedre udnyttelse af det enorme potentiale, der ligger gemt i et universitetsbibliotek og dets personale, og forløbet muliggjorde også en anvendelse af de studerende som en regulær forskningsressource, hvilket stiller universitetslærerens paradis i udsigt: den forløsende integration af forskning og undervisning.